20 mars 2013

Short Peace


MUSHI MUSHI. Om ni inte upptäckte anime genom Hayao Miyazakis fantastiska Studio Ghibli-filmer, är chansen stor att det istället var Katsuhiro Otomos mästerverk Akira, som fångade ert intresse. För mig blev en Akira-VHS, inhandlad på Sci-fi bokhandeln i Gamla Stan, inkörsporten till ett livslångt intresse för japansk kultur, i allmänhet, och anime, i synnerhet.

Så när Katsuhiro Otomo släpper nytt, börjar jag genast vässa högt ställda förväntningar, till förväntningar omöjliga att möta. Den här gången runt ser det dock ut att kunna hålla.
Otomos senaste projekt "Short Peace" har premiär i Japan i sommar och jag håller tummar och tår för att den ska landa på våra breddgrader snart därefter.

Av trailern att döma bjuds vi på en dystopisk framtidsskildring, med inslag av traditionell japansk kultur. Efter en liten visit på anime news network, verkar det istället som att filmen kommer vara uppdelad i olika berättelser, vi får helt enkelt vänta och se.
Men, efter den här lilla titten, kan jag i alla fall garantera, att "Short Peace" kommer bli en otrolig visuell upplevelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar