23 aug. 2012

London continued


I gårdagens inlägg pushade jag för Taschens glossiga coffee table-bok med Londonfoton(jag har för övrigt inte fått den än, men längtar precis lika mycket i dag som i går). Jag har dock en gnagande misstanke om att det kommer saknas modern verklighetsanknytning i boken. Lite London 2012 om man så säger. Det är ju en stad med många ansikten. Bortom det vackra och pampiga finns även det fula och vardagliga.
Fotografen George Georgiou har i ett projekt han döpt till "Invisible: London" satt sig på bussen med kameran som reskamrat. Från ändstation till ändstation har han fotograferat gatulivet genom bussens fönster.
På bilderna ser vi vanliga människor leva sitt liv i en av västvärldens största städer. Det är mil från de vanliga London-klichéerna – Big Ben, röda telefonkiosker, bobbies. Över bilderna vilar istället en poetisk känsla. Kanske är det för att objekten inte varit medvetna om att de fotograferats. En välkommen slice av livet bortom Londons turiststråk.
När ni klickar er igenom "Invisible: London"-galleriet gör sig en flaska Stella Artois och en liten pub-påse chips mycket bättre än en kopp te och en tallrik shortbreads.

Invisible: London hittar ni här.
Fler projekt av George Georgiou hittar ni här.
Bilden är lånad från George Georgious hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar